خانه / ارسال مطلب

ارسال مطلب

[uCan-Post]

۴ نظرها

  1. فرهاد پیوندی

    در حق  من به درد گشی ظن بد مبر           که آلوده گشت خرقه ولی پاگدامنم          این بیت شعر در رابطه با مردمی هست که از کسانی که زحمت می گشند تا مردم در رفاه باشند تشکر نمی کنند هیچ نمکدان هم می شکنند.  با تشکر و سپاس فراوان از زحمات شما دوستان عزیز

  2. مدیریت محترم سایت
    بادرود فراوان وآرزوی پیروزی لطفا درپاسخ اعلام فرمائید هزینه نمایش یک لوگو ودرج متن …

    • با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات.
      پیام شما دریافت شد و پاسخ آن به رایانه نامه تان ارسال گردید. اما در اینجا به صورت مختصر بیان می کنیم که هزینه درج تبلیغات در این سایت، ماهیانه پنج هزار تومان می باشد.

  3. با درود فراوان به مناسبت ( ۱۳۶۳/۵/۱۴ ) سی و ششمین سالروز فوت فرزند افتخار آمیز سرخه استاد حسن صفا زندگی نامه این جوان فرهیخته ارسال می گردد

    صفا ، حسن
    حسن صفا فرزند مرحوم حاج محمد حسین در روز شنبه پانزدهم تیرماه سال ۱۳۳۰ خورشیدی مطابق با (۲ شوال سال ۱۳۷۰هجری قمری و ۷ جولای سال ۱۹۵۱میلادی ) در یک خانواده مذهبی در سرخه دیده به جهان گشود . او از شاخه پدری نوه حاج ملا ابراهیم صفا و از شاخه مادری نوه حاج شیخ حسن پیوندی بوده ، لذا دوران کودکی را در دامان مادری متدین و پدری تلاشکر ومبتکر در زادگاه خود سپری نمود . در سن ۷ سالگی بدلیل اشتغال پدر در تهران ، بناچار به پایتخت نقل مکان و اموزش ابتدایی را اغاز نمود. مقطع متوسطه را در دبیرستان خوارزمی تهران تا سوم متوسطه پشت سر گذاشت ولی بدلیل خونریزی حاد مغزی مدتی طولانی در بیمارستان مهر تهران بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفت . با مراقبت جدی پزشک معالج ودعای خیر همه اقوام و دوستان ، مجدداً سلامتی خود را بازیافت ولی دو سال از تحصیل بازماند. در سال ۱۳۵۳ در کنکور دانشگاه تهران در رشته هنرهای زیبا (رشته نقاشی)شرکت و با نمره ممتاز پذیرفته شد . در سال ۱۳۵۷ موفق به اخذ کارشناسی (لیسانس نقاشی) از دانشگاه تهران گردید . او مانند سایر هنرمندان شریف و متعهد ،همواره در پی راه چگونه گفتن ،چگونه بهتر ،عمیق تر و دقیق تر گفتن ،دلنشین تر گفتن و موثرتر گفتن بود. او شکیل ترین نحوه بیان را با هنر نقاشی انتخاب کرد.درهمان سال در مقطع کارشناسی ارشد( فوق لیسانس نقاشی) پذیرفته شد . خوشبختانه بدلیل مهارت وتوانایی های فوق العاده اش ضمن تحصیل از ایشان برای تدریس نیز دعوت به عمل آمد . در اثر تلاش بی نظیر این فرزند برومند سرخه ، یکسال بعد ودر میان بهت و حیرت همگان در سن ۲۸ سالگی عنوان استاد نمونه دانشگاه را به خود اختصاص داد .
    نامبرده مقطع کارشناسی ارشد را با بالاترین رتبه گذراند . بعد از فارغ التحصیلی در سال ۱۳۶۱ خورشیدی ازدواج نمود. درسال ۱۳۶۴ خورشیدی برای ادامه تحصیلات آکادمیک خود عازم کشور فرانسه گردید و برای گذراندن دوره دکتری خیلی سریع وارد دانشگاه سوربن پاریس در کشور فرانسه شد . اساتید او در دانشگاه سوربن طی مدت کوتاهی متوجه خلاقیت و توانایی های کم نظیرش شده و بارها از او درخواست همکاری بعد از پایان تحصیلات را کرده بودند . ولی او معتقد بود که باید همواره در میان مردم زادگاهش باشد ، از مردم بروید و تا زنده هست باید با عشق و هراس و رنج و امید مردم شریف کشورش ابیاری شود و این را در تمامی نامه هایش بکرات به مادر و پدرقول داده بود بمحض پایان تحصیل به سرزمین مادری خود بازمی گردد. حسن در بخشی از نامه خود به دوست نقاش خود آقای حبیب درخشان چنین نگاشته است :

    ” …. خیلی ها به دنبال آرزوها و آمال خود راهی دیار دیگر می شوند . به امید این که گم گشته خود را شاید درآن بیابند .من نیز چون دیگران بدین منظور با فانوسی کم سو ولی با قلبی پرشورراهی این دیار شدم .از عزیزان بهتر از جانم دور گشتم ، آسمان و کوه هایسر به فلک کشیدهایران را با کویر سرخ ترک خورده اش وداع کردمتا شاید بتوانم با سر برافراشته و با چشمانی باز زیبائی های کشف نشده زندگیمان را بیابم و با یافته های تازه که شاید شمعی کوچک هم بیش نباشد به وطن عزیزبرگردم . ”

    این هنرمند جوان همواره به شگفتی های جان ادمی و طبیعت و زیباشناسی علاقمند بود . تابلوهای او جز بهورزی و زیبایی انسان پیامی دیگر نداشت . حسن با تلاش وعشق فراوان می رفت تا در جایگاه رفیع نقاشان روزگار خود قرار گیرد . او قله های رفیع هنر نقاشی را نشانه گرفته بود ، اما سرنوشت بربوم زندگی کوتاهش نقش دیگری می زند تا همواره جوان و جاودان بماند . وی را در صعود به سمت قله ، پس از عبور از دامنه ها و سخره های سنگی کوهستان هنر به ناگاه در می غلطاند و از حرکت باز می دارد . هزاران بار افسوس ……. که در سی وششمین بهار زندگی در روز چهاردهم مردادماه ماه سال ۱۳۶۶ خورشیدی هنگامی که برای برپائی نمایشگاهی در شهر ” بوردو ” فرانسه بود ، در کشاکش رفت و آمد بین پاریس و بوردو در هوای بارانی و جاده لغزنده در اثر سانحه رانندگی به دیار باقی شتافت . بنا به درخواست دوستان و علاقه وافرش به سرزمین هنر پیکرش در قطعه هنرمندان گورستان شهر پاریس در کشور فرانسه به خاک سپرده شد و خانواده و اقوام و دوستانش را در غم و اندوهی جانکاه فرو برد. نامبرده صاحب سبک در نقاشی بود ، او عاشق شگفتی های جان ادمی و طبیعت و زیبایی شناسی و عاشق مادرش بود. استاد حسن صفا در همین دوران کوتاه زندگی خود ، آثار ارزشمند ش را در نمایشگاههای متعددی در تهران و پاریس به نمایش گذاشت . پس از فوت نابهنگامش بارها به مناسبت هائی آثار ارزشمندش در نمایشگاه های مختلف به تماشا گذاشته شده است . هم اکنون تعداد بیشماری از تابلوهای این استاد جوان بر دیوار خانه های بازماندگان و دوستانش آویخته شده و یا در انبارهای خانگی محبوس می باشد . او تابلوهایش را مانند فرزندان خود میدانست و این مطلب را همیشه به اعضا خانواده اش گوشزد می نمود . بازماندگا نش با رویت تابلوهای اوهمیشه چهره خندان و مهربان و دوست داشتنی اش را در خاطر خود ماندگار ویادش را گرامی میدارند. برای آشنائی بیشتر با این هنرمند فقید می توان به کتاب ” قطره محال اندیش (۱) ” نوشته محمود دولت آبادی ، از صفحه ۳۳۳ به بعد تحت عنوان ” نقش سیمای او ” که دلنوشته یکی از دوستان صمیمی او در کشور فرانسه می باشد مراجعه نمود .

    برگرفته شده از کتاب ” سرخه در گذرگاه تاریخ ”

    لطفا نحوه ارسال عکس را مشخص فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *